#
trenutno čitate
about

što/tko je k.r.u.z.o.k.

Osnovni fokus platforme je poticanje kritičkih refleksija, diskusija, razmjena, praksi i diskursa u okviru suvremene kulture, umjetnosti i teorije u lokalnom kontekstu, kao i promišljanje vlastite pozicije u regionalnom i međunarodnom kontekstu. Dosadašnji rad odvijao se u različitim javnim i privatnim prostorima u gradu Zagrebu, a bio je zatvorenog karaktera u smislu da sastanci nisu bili objavljeni u javnim medijima, već preko manje mailing liste.

Razlog tome je što se htjelo da se smjer rada samoodredi kroz vlastitu praksu, a ne programatski – unaprijed.

Radna grupa k.r.u.z.o.k. se sastoji od nekolicine kulturnih radnika/ica (umjetnica/ka, kustosa/ica itd), koji se redovito okupljaju kako bi prakticirale/i razmjenu znanja i aktivni dijalog. Sastanci se odvijaju u (dvo)tjednom intervalu, a svaki puta netko od sudionika/ica predstavlja neki sadržaj (tekst, audio/video etc.) ostalim sudionic(i/a)ma nakon čega slijedi diskusija. Ova radna grupa (koje broj članova postupno raste) zajedno sa ostalim (povremenim) sudionicima/ama također će kreirati tematski usmjereni program, koji će se sastojati od predavanja i diskusija, te će isti biti javnog karaktera.

k.r.u.z.o.k. su osnovale/i: Nataša Bodrožić, Irena Borić, Marta Kiš, Ivana Meštrov, Iva Kovač, Elvis Krstulović i Karla Pudar. Projekt se 2008. (iako tada nije nosio ovo ime) odvijao u prostorijama Studentskog Centra, u sastavu Marta Kiš, Iva Kovač, Elvis Krstulović i Karla Pudar a nakon dvogodišnje pauze u prvom djelu 2011. ponovno je pokrenut.

Rasprava

Komentari su isključeni.

Admin

%d blogeri kao ovaj: