#
trenutno čitate
ostalo

Biosorcery

U sklopu projekta Politike osjećaja / Ekonomije Ljubavi, održava se lecture-performance Biosorcery koji izvode Biro za melodramska istraživanja i Florin Flueras, u srijedu 19. prosinca 2012. u 19:30 sati, u prostoru galerije KARAS, Praška 4/1.kat.

Bez da smo toga nužno svjesni uklopljeni smo u ekonomsku logiku koja djeluje kao religija, stvarajući takve oblike života kakvi jesmo i kakve doživljavamo oko nas. Kako pobjeći mehanizmima koji proizvode samo jedan mogući svijet, koji ograničavaju virtualno do razine da je svaki potencijal varijacije iscrpljen?

Kako da sebe smjestimo u poziciju samo-ranjivosti, koja dozvoljava moći da utječe i moć da se utječe? Vračanje je uvijek bilo zadnje utočište za otpor ovakvom religioznom osvajanju stvarnosti s potpunom organizacijom percepcije, ponašanja i privrženosti. Bio-vračanja su usmjerena na proizvodnju novog života iz prekarnog, golog života koji nas nastanjuje. Ona su usmjerena iscrpljivanju potencijala spektakla, postizanju djelotvorne biopažnje nasuprot trenutnoj komercijalizaciji rastresene pažnje i ne-empatične pažljivosti.

(iz teksta autor(a)ica)

The Bureau of Melodramatic Research (Biro za melodramska istraživanja) je ovisna institucija koja se bavi istraživanjem različitih elemenata melodramskog žanra koji čine jezgru ekonomske proizvodnje i političkog spektakla. BMR prisvaja melodramske taktike i subvertira uzorke valorizacije koji opravdavaju i perpetuiraju kapitalistički sistem proučavanjem specifičnih slučajeva. Irina Gheorghe i Alina Popa su osnovale BMR u Bukureštu 2009. godine.

Florin Flueras djeluje na razmeđi suvremene umjetnosti, performansa, aktivizma i teorije. Bavi se istraživajem i problematiziranjem političkog u umjetnosti i estetskog u politici – najčešće kroz prakse i ideje oko koncepta postspektakla. Pritom koristi suberzivne nepodopštine, bioafekcije, biovradžbine ne bi li razvio okolinu nešto drugačijih oblika života od onih suvremenog Homo Economicusa.

Rasprava

Komentari su isključeni.

Admin