#
trenutno čitate
diskusije, ostalo, projekcije, projekti

Politike osjećaja / Ekonomije Ljubavi

Protect Your Heart at Work, Bureau of Melodramatic Research

Protect Your Heart at Work, Bureau of Melodramatic Research, “Film stills, cinematography by Michal Stajniak and Declan Clarke”

performativna predavanja, projekcije i diskusije: Romana Schmalisch i Robert Schlicht 18. 12. (Pogon) i The Bureau of Melodramatic Research 19. 12. (Galerija Karas) [english version of the project here]

U nekoliko proteklih desetljeća svjedočili smo kako masovna politika strasti često može biti pokretačka snaga u suvremenom političkom polju. Politika emocija predstavlja srž politike identiteta. Vladari društvenih emocija su ideologije i njihovi instrumenti masovne politike, prvenstveno mediji (Vjeran Katunarić, Politika sjećanja).Naši društveno-emotivni kapaciteti često ograničavaju naše kognitivne horizonte.(…)
Naš interes je dvojak: zanima nas politika osjećaja dominantnog političkog diskursa, što obuhvaća i seksualnost/seksualiziranost ideološkog govora, ali i odnos prema emotivnoj zajednici između dvoje ili više ljudi.

Nation and Negation, Romane Schmalisch, Roberta Schlichta

Nation and Negation, Romane Schmalisch, Roberta Schlichta

E-mail otprilike ovog sadržaja odaslali smo na umjetnica/ka, teoretičara/teoretičarki, kulturnih radnica/ka. Izabrali smo prakse/prijedloge koji su na poziv odgovorili s određenim otklonom, ali i one s pomakom u formi, u smislu da se radi o interdisciplinarnim prezentacijama, umjetničkom istraživanju, lecture performansima ili filmskom istraživanju. Naše gošće i gosti, Biro za melodramska istraživanja (BMR) i Florin Flueras iz Bukurešta te Romana Schmalisch i Robert Schlicht iz Berlina, djeluju na sjecištima kulturalnih praksi, teorije filma i performansa, te je njihovo bavljenje emocijama izraženo u formi, gdje se ne preže od teatralizacije i fikcionalizacije, pored analitičkog i refleksivnog pristupa.

Sva predavanja su na Engleskom.

FOTO GALERIJA

PROGRAM
************

UTORAK
18. 12. 2012. – POGON, Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade
Kneza Mislava 11/1.kat

18:00 sati
Nation and Negation
(prezentacija rada u nastajanju Romane Schmalisch i Roberta Schlichta

Pauza
(uz čaj i kolače)

19:30 sati
Preliminaries
(film 48min + diskusija)
Romana Schmalisch, Robert Schlicht

Druženje
(uz kuhano vino)

SRIJEDA
19. 12. 2012.- galerija Karas, Praška 4/ 1.kat

18:00 sati
Protect Your Heart at Work
(performans / predavanje – lecture performance)
Bureau of Melodramatic Research

Pauza
(uz čaj i kolače)

19:30 sati
Biosorcery
(performans / predavanje – lecture performance)
Florin Flueras i Alina Popa

Druženje
(uz kuhano vino)
Detaljniji program, sažetke i biografije umjetnika u PDF formatu preuzmite sa linka: https://kruzok.files.wordpress.com/2012/12/politike-osjec487aja-ekonomije-ljubavi2.pdf

Ovaj projekt podržan je od strane Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba, a ostvarje se u suradnji s Galerijom KARAS/HDLU kroz program MEET THE ARTIST i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade (POGON).

Rasprava

Komentari su isključeni.

Admin

%d blogeri kao ovaj: