#
trenutno čitate
ostalo

Protect Your Heart at Work

U sklopu projekta Politike osjećaja / Ekonomije Ljubavi, održava se lecture-performance Protect Your Heart at Work koji izvode Biro za melodramska istraživanja, u srijedu 19. prosinca 2012. u 18:00 sati, u prostoru galerije KARAS, Praška 4/1.kat.

U postindustrijskoj ekonomiji proizvodi su nedodirljivi: osjećaj dobrobiti, osobnog zadovoljstva, osjećaj jedinstvenosti i individualnosti, povezanost i zaštita. Mi proizvodimo emocije, tržimo znanje, ulažemo na tržištu ideja, spekuliramo s milosrđem i monopoliziramo sreću. Kupujemo za osmjeh, prodajemo za smijeh. Osjećajnost, znanje, komunikacija, društvene vještine, bliskost, kreativnost, ljudski kontakt, oblici života su danas u srcu mehanizama proizvodnje i vrednovanja.

Protect Your Heart at Work, Bureau of Melodramatic Research

Protect Your Heart at Work, Bureau of Melodramatic Research, “Film stills, cinematography by Michal Stajniak and Declan Clarke”

 

U trenutnim okolnostima, velika je potreba za obnavljanjem pravila zaštite na radu. S obzirom da je radno mjesto svuda i da mi otjelovljujemo rad, ova su pravila postala još važnija. Kakva je ergonomija suvremenog emocionalnog rada? Kako izbjeći repetitivna naprezanja i ozljede uzrokovane opetovanim smijanjem, sućutnom nepromjenjivošću glasa, beskrajnim kimanjem? Danas trebamo novu zaštitu jer mi više nemamo posao, mi jesmo posao.

“Protect Your Heart at Work was developed and first presented as a dialogue with the Glass Lady in the Warsaw Technical Museum, with the support of Anna Ptak.”

(iz teksta autorica)
The Bureau of Melodramatic Research (Biro za melodramska istraživanja) je ovisna institucija koja se bavi istraživanjem različitih elemenata melodramskog žanra koji čine jezgru ekonomske proizvodnje i političkog spektakla. BMR prisvaja melodramske taktike i subvertira uzorke valorizacije koji opravdavaju i perpetuiraju kapitalistički sistem proučavanjem specifičnih slučajeva. Irina Gheorghe i Alina Popa su osnovale BMR u Bukureštu 2009. godine.

Rasprava

Komentari su isključeni.

Admin